top of page

Over mezelf

Mijn verlangen is om via Yoga mensen steeds dichter

bij hun innerlijke weten, bij hun wezenskern te brengen. 

Het gaat erom om moment na moment waar te nemen wat er van binnen leeft. Wat je ook denkt, wat je ook voelt, wat je ook ervaart, het is altijd goed!  'Dat wat is' is het enige vertrekpunt.

Al tijdens mijn sociale studies en werk raakte ik geboeid door alles wat met - vrij en zo natuurlijk mogelijk - leven te maken heeft. 

Op mijn 24ste reisde ik naar Azië en daar begon ook mijn reis naar binnen via Yoga en Meditatie.

Naast intensieve Vipassana-meditatie-trainingen in Thailand, twee jaar opleiding tot natuurgeneeskundig therapeut en een 4-jarige opleiding tot emotioneel-lichaamstherapeute in Nederland, verdiepte ik me meer en meer in Yoga. Al vroeg besefte ik dat alle vormen van Yoga en Spiritualiteit in essentie één zijn.

Yoga werd  ‘mijn ding’ een vaste dagdagelijkse bron van energie. Yoga is echt niet meer weg te denken uit mijn leven. Yoga geeft me telkens weer inspiratie om verder te groeien uit de vele uitdagingen en kansen die het leven voor me in petto heeft.

Intussen heb ik meer dan 35 jaar ervaring. Ik volgde lessen bij verschillende lesgevers, in diverse stijlen, in binnen- en buitenland en blijf groeien en leren. 

Dankbaar beleef ik Yoga als een oneindig boeiende ontdekkingsreis die op alle niveaus van mijn ‘ ZIJN ’ invloed heeft. 

Als vanzelf vloeide uit al deze ervaringen verder dat ik kon en mocht doorgeven wat ik zelf ontvangen heb. 

Ik volgde nadien met succes een vierjarige (504 uren) klassieke Yoga-opleiding volgens het onderwijs van TVK Desikachar. Deze opleiding gaf me, naast degelijke achtergrondkennis, een zeer bruikbaar kader om nog gerichter les te kunnen geven.

De kennis en de kunde uit mijn eindwerk over "Hoogsensitiviteit en yoga" dat hieruit voortvloeide, gebruik ik in elke yogales die ik geef. 

 

Ik beschouw ons lichaam eerbiedig als onze tempel.

Yoga is voor mij via de innerlijke wijsheid van het lichaam steeds bewuster worden van de grotere allesomvattende wijsheid.

Aum 

 
Johanna Van Melle – 1961° - moeder van 2 dochters 

SAM_3528.JPG
SAM_3522.JPG
SAM_3525.JPG
bottom of page